- 3 tl Sichuanpeper
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Bleekselderij met rundergehakt op tafel.
- Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in de lengte in repen van 1 centimeter breed. Hak deze repen fijn en blancheer de bleekselderij circa 30 seconden in kokend water.
- Verhit olie in een ingebrande wok op hoog vuur en voeg het gehakt toe. Roerbak tot het gaar is en lekker ruikt. Gebruik de achterkant van je wokspatel of –lepel om het gehakt rul te bakken.
- Voeg de chili-pepertuinbonenpasta toe en roer tot de pasta lekker begint te ruiken en de olie rood kleurt. Voeg de gember toe en roerbak tot hij lekker gaat ruiken. Voeg vervolgens de bleekselderij toe.
- Blijf roerbakken tot de bleekselderij gloeiend heet is en breng het geheel op smaak met wat sojasaus. Roer tot slot de azijn door het gerecht en serveer het.