Bleekselderij met rundergehakt

Bleekselderij met rundergehakt

Smulweb imageSmulweb

Deze bleekselderij met rundergehakt is een smaakvol gerecht boordevol eiwitten. Gehakt wordt gebakken en gemengd met chili-pepertuinbonenpasta. Bleekselderij en smaakmakers worden toegevoegd die het geheel compleet maken. Serveer op tafel en geniet van de kleurrijke smaken.

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 tl Sichuanpeper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bleekselderij met rundergehakt op tafel.

  1. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in de lengte in repen van 1 centimeter breed. Hak deze repen fijn en blancheer de bleekselderij circa 30 seconden in kokend water.
  2. Verhit olie in een ingebrande wok op hoog vuur en voeg het gehakt toe. Roerbak tot het gaar is en lekker ruikt. Gebruik de achterkant van je wokspatel of –lepel om het gehakt rul te bakken.
  3. Voeg de chili-pepertuinbonenpasta toe en roer tot de pasta lekker begint te ruiken en de olie rood kleurt. Voeg de gember toe en roerbak tot hij lekker gaat ruiken. Voeg vervolgens de bleekselderij toe.
  4. Blijf roerbakken tot de bleekselderij gloeiend heet is en breng het geheel op smaak met wat sojasaus. Roer tot slot de azijn door het gerecht en serveer het.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Bleekselderij