Pittig aziatisch kip met kaneel anijs en venkel

Pittig aziatisch kip met kaneel anijs en venkel

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige Aziatische kip met kaneel, anijs en venkel is heerlijk zacht en zoet. Voorgedaan door Jumbo.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6960 g Kippenvleugels
  • 15 g Mirin / Rijstwijn
  • 1 tl Sichuanpeper

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pittig aziatisch kip met kaneel anijs en venkel op tafel.

  1. Breng voldoende water aan de kook en voeg hieraan de rijstwijn, gember, lente-ui, steranijs en zout toe.
  2. Voeg de kippenvleugels of stukjes bout toe en kook zachtjes gedurende 20 minuten of tot ze gaar zijn.
  3. Haal de stukjes kip uit de vloeistof en dep ze droog met keukenpapier.
  4. Voeg olie toe in een pan en bak op laag vuur de anijs, Sichuan peper, zwarte peper, venkelzaadjes, kruidnagel en laurier tot ze geuren vrijgeven.
  5. Voeg nu de knoflook, chilipoeder, pijpkaneel en kip toe en bak de kip tot alle kanten bedekt zijn met de kruidenmix en de kip goudbruin is. Let op dat de knoflook niet verbrandt, anders wordt dit bitter.
  6. Voeg voldoende water toe totdat de kip net bedekt is en voeg de sojasausen en suiker toe. Breng aan de kook.
  7. Laat de kip zachtjes koken terwijl je hem af en toe keert. De kip is klaar als bijna al het kookvocht is verdampt en de kip boterzacht is.
  8. Leg de stukjes kip op een serveerschaal en garneer met sesamzaadjes en lente-ui ringetjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kruiden Groente Venkel