Pasta met een hemelse tonijnsaus

Pasta met een hemelse tonijnsaus

Smulweb imageSmulweb

Deze penne met tonijnsaus maakt iedereen aan tafel gelukkig. Verse ingrediënten zoals basilicum en cherrytomaten maken de gerecht smaakvol af. Het gerecht krijgt de perfecte finishing touch door goede geraspte Parmezaanse kaas en peterselie.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pasta met een hemelse tonijnsaus op tafel.

  1. Kook de Penne (pasta) al dente in wat gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe de tonijn op olie in een schaal en prak het fijn met een vork of lepel. Voeg de geraspte schil én sap van de citroen, 2 el olijfolie en de gesnipperde basilicum toe. Prak alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de ansjovisfilets kort aan. Voeg de gesnipperde knoflook en kappertjes toe en vervolgens het tonijnmengsel. Snijd cherrytomaten in partjes en voeg deze als laatste toe. Laat het geheel 5 minuten koken/pruttelen.
  4. Giet de pasta af en verdeel het over de borden. Schep de warme saus eroverheen en garneer met vers gesnipperde peterselie en geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta