Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Pasta met een hemelse tonijnsaus op tafel.
- Kook de Penne (pasta) al dente in wat gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de tonijn op olie in een schaal en prak het fijn met een vork of lepel. Voeg de geraspte schil én sap van de citroen, 2 el olijfolie en de gesnipperde basilicum toe. Prak alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de ansjovisfilets kort aan. Voeg de gesnipperde knoflook en kappertjes toe en vervolgens het tonijnmengsel. Snijd cherrytomaten in partjes en voeg deze als laatste toe. Laat het geheel 5 minuten koken/pruttelen.
- Giet de pasta af en verdeel het over de borden. Schep de warme saus eroverheen en garneer met vers gesnipperde peterselie en geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk eten!