Thaise kip curry

Thaise kip curry

Smulweb imageSmulweb

Deze Thaise kip curry is een smaakexplosie! Bak de kip gaar en laat vervolgens de ui en knoflook meefruiten. Voeg de curry toe en laat een halve minuut meebakken. Voeg de suiker, vissaus, kokosmelk, citroenblad, gember en citroengras toe en laat 10 minuten zacht pruttelen. Warm de kip op in de saus, roer koriander erdoor en serveer direct.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Sereh / Citroengras

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Thaise kip curry op tafel.

  1. Bak de kipfilet gaar in de olie in een wokpan of braadpan. Gebruik geen peper, zout of andere kruiden (de smaak komt van de curry). Gooi het bakvet niet weg en maak de pan niet schoon!
  2. Schil de aardappel en snijd deze in stukken van 2 centimeter doorsnee.
  3. Snipper de ui en de knoflook.
  4. Hak of maal de pinda´s grof.
  5. Snijd de gebakken kip in blokjes van 2 centimeter doorsnee.
  6. Fruit de ui in dezelfde pan waarin de kip is gebakken (1,5 minuut).
  7. Voeg de knoflook toe en fruit mee (1 minuut).
  8. Voeg de curry toe en laat een halve minuut meebakken.
  9. Voeg de suiker toe, de vissaus, de kokosmelk, het citroenblad, de gember, het citroengras, de aardappelen en laat aan de kook komen.
  10. Draai het vuur zacht en laat 10 minuten zachtjes koken (pruttelen) met het deksel op de pan. De saus is goed als de aardappelen gaar zijn.
  11. Verwijder citroengras en citroenblad.
  12. Voeg de kip toe en warm deze op in de saus.
  13. Proef de saus en voeg eventueel zout naar smaak toe.
  14. Roer de koriander erdoor en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Thaise curry Kip curry