Gefrituurde vis in zoetzure saus

Gefrituurde vis in zoetzure saus

Smulweb imageSmulweb

Gefrituurde vis in zoetzure saus met knapperige lente-ui en chilipeper. De vis is bedekt met aardappelzetmeel en rijstwijn, dit zorgt voor een krokant en luchtig laagje. De zoetzure saus is eenvoudig te maken en brengt dit gerecht naar een hoger niveau. Perfect als bijgerecht, of in combinatie met rijst als hoofdgerecht.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 g Mirin / Rijstwijn
  • 4 el Aardappelzetmeel
  • 0.25 el Aardappelzetmeel
  • 0.5 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gefrituurde vis in zoetzure saus op tafel.

  1. Leg de vis met de huidkant op een snijplank. Snijd de filet in schuine plakjes van ongeveer 1/2 centimeter dik. Meng in een kom de rijstwijn en het zout met de vis. Meng het ei en aardappelzetmeel erdoor en zorg ervoor dat alle plakjes goed bedekt zijn. Voeg de olie toe en meng alles nogmaals goed door.
  2. Meng in een andere kom alle ingrediënten voor de saus. Doe het wit van de lente-ui en de chilipeper in koud water (zodat ze gaan krullen).
  3. Verhit 500 milliliter olie in een ingebrande wok op hoog vuur tot circa 180*C. Frituur de helft van de visplakjes goudgeel. Haal ze uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de visplakjes en leg alle gebakken vis op een serveerschaal.
  4. Giet de olie uit de wok, op 2 eetlepels na. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak even tot ze heerlijk ruiken. Voeg de saus toe en blijf roeren tot de saus bindt. Voeg het groen van de lente-ui toe, meng alles goed door en giet de saus over de vis.
  5. Strooi de uitgelekte reepjes wit van de lente-ui en chilipepers over de vis en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen