Rabarber-aardbei crumble

Rabarber-aardbei crumble

Smulweb imageSmulweb

Deze rabarber-aardbei crumble is een heerlijke zoete traktatie. De combinatie van rabarber en aardbei verwarmd je hart. Met een kruimeldeeg van bloem, havervlokken, basterdsuiker, kaneel en zout. Goed binden om de perfecte textuur te creëren.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Rabarber-aardbei crumble op tafel.

  1. Zet alles klaar, behalve de boter, die moet koud verwerkt worden.
  2. Maak de rabarber schoon, snijd de slechte stukjes eraf en snijd de stengels in stukjes.
  3. Vet de ovenschaal in. Als de ovenschaal erg plat is, verdubbel dan rustig het deeg.
  4. Kook de rabarber met een beetje (!) water en de (poeder)suiker een minuut of 10. Het moet niet uit elkaar vallen, maar wel gaar worden.
  5. Maak ondertussen de aardbeien schoon en ontdoe ze van het groen.
  6. Warm de oven voor op 170C.
  7. Voeg na het koken de aardbeien toe, en meng het fruit. Als het mengsel erg nat is, voeg dan wat meel toe om te binden.
  8. Snijd de koude boter in stukjes, en meng het met de handen (of een mixer met deeghaken) met de bloem, de havervlokken, de basterdsuiker, het kaneel en de zout. Tot een kruimelig deeg ontstaat.
  9. Stort het fruitmengsel in de ingevette ovenschaal, en verdeel de kruimeldeeg er overheen.
  10. Zet de schaal in het midden van de oven en bak gedurende 30-40 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Crumble