- 25 g Tex-Mex geraspte kaas
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Lekker aspergepakjes op varkenshaasmedaillons met witte wijnsaus op tafel.
- Was en schil de asperges en snij ongeveer 3 cm van de onderzijde van de asperges af.
- Kook de asperges in water met wat zout en een schepje suiker plm. 10 - 12 minuten tot ze beetgaar zijn en giet ze af.
- Wikkel steeds 3 asperges in een plak bacon. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de varkenshaas in 8 gelijke plakken en kruid deze met peper en zout.
- Verhit olie en bak de varkenshaas op hoog vuur hierin snel rondom bruin (steeds 2 à 3 tegelijk). Haal het vlees uit de pan en zet het in een ovenschaal. Bewaar het vet.
- Bak in het overgebleven vet de aspergebundels voorzichtig rondom aan. Leg deze op het vlees in de ovenschaal.
- Voor de saus: Smelt de boter in een pannetje, bak hierin de sjalotsnippers glazig. Blus af met de witte wijn en kook dit in tot er nog ongeveer 1 eetlepel wijn overblijft. Voeg de room toe en breng het geheel aan de kook totdat de room wat gaat binden.
- Doe de helft van de geraspte kaas en de helft van de peterselie in de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Giet de saus over de aspergebundels en het vlees en bestrooi met de rest van de kaas.
- Zet de schaal 15 / 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.
- Garneer met de rest van de peterselie.