Lekker aspergepakjes op varkenshaasmedaillons met witte wijnsaus

Lekker aspergepakjes op varkenshaasmedaillons met witte wijnsaus

Smulweb imageSmulweb

Asperges in bacon gewikkeld, op varkenshaas met witte wijnsaus. Zet de schaal in de oven en laat het heerlijk garen. Een perfecte maaltijd voor een speciale gelegenheid. Geniet ervan!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 25 g Tex-Mex geraspte kaas

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Lekker aspergepakjes op varkenshaasmedaillons met witte wijnsaus op tafel.

  1. Was en schil de asperges en snij ongeveer 3 cm van de onderzijde van de asperges af.
  2. Kook de asperges in water met wat zout en een schepje suiker plm. 10 - 12 minuten tot ze beetgaar zijn en giet ze af.
  3. Wikkel steeds 3 asperges in een plak bacon. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Snijd de varkenshaas in 8 gelijke plakken en kruid deze met peper en zout.
  5. Verhit olie en bak de varkenshaas op hoog vuur hierin snel rondom bruin (steeds 2 à 3 tegelijk). Haal het vlees uit de pan en zet het in een ovenschaal. Bewaar het vet.
  6. Bak in het overgebleven vet de aspergebundels voorzichtig rondom aan. Leg deze op het vlees in de ovenschaal.
  7. Voor de saus: Smelt de boter in een pannetje, bak hierin de sjalotsnippers glazig. Blus af met de witte wijn en kook dit in tot er nog ongeveer 1 eetlepel wijn overblijft. Voeg de room toe en breng het geheel aan de kook totdat de room wat gaat binden.
  8. Doe de helft van de geraspte kaas en de helft van de peterselie in de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  9. Giet de saus over de aspergebundels en het vlees en bestrooi met de rest van de kaas.
  10. Zet de schaal 15 / 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.
  11. Garneer met de rest van de peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen