Mms en kitkat taart

Mms en kitkat taart

Smulweb imageSmulweb

Hmmm, M&M taart met een twist van Kitkat! Echt een onweerstaanbare traktatie. De cake is gevuld met chocolademousse en stukjes Kitkat. Versier de taart met Kitkats en hele M&M's. Deze taart is perfect voor elke verjaardag of een andere gelegenheid!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Rietsuiker

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Mms en kitkat taart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet eerst de bakvorm in met wat boter.
  2. Doe de chocolade en de melk in een kom en laat het au-bain Marie smelten.
  3. Klop de boter en de suiker licht en schuimig. Voeg de eieren een voor een toe, doe het volgende ei er pas bij als het vorige volledig is opgenomen in het beslag.
  4. Doe de gesmolten chocolade bij de boter en suiker en roer het goed door. Zeef meel en cacao door het botermengsel. Schep het beslag in de ingevette bakvorm, zorg ervoor dat de bovenkant gladgestreken is. Bak de cake 35 tot 40 minuten. Wanneer je met een satéprikker of een vork erin prikt en er geen cake aan blijft plakken, is de cake klaar.
  5. Laat de cake hierna goed afkoelen. Snijd eerst de cake zo netjes mogelijk door de helft. Doe ertussen eerst wat chocolademousse en klein gesneden stukjes Kitkat, zorg dat je deze stukjes gelijk verdeelt. Doe dan de andere helft er weer op, doe dit heel voorzichtig. Bij deze stap kan de taart heel snel breken.
  6. Besmeer nu de hele taart van buiten met chocolademousse, ook tussen de twee helften.
  7. Meet hoeveel Kitkats je ongeveer aan de zijkant wilt gaan zetten. Zet de Kitkats hierna heel voorzichtig neer aan de zijkanten. Het beste kun je de taart al op een bord hebben staan zodat de Kitkats op het bord kunnen staan.
  8. Doe het lint om de Kitkats heen. Dit klinkt makkelijker dan dat het is.
  9. Bestrooi nu de hele bovenkant met M&M's. Wees vooral niet zuinig met de M&M's.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Kitkat taart