- 397 g Gecondenseerde melk
- 5 g Jumbo espresso oploskoffie
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Goddelijke bananen toffee taart op tafel.
- Doe het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en zet deze helemaal onder. Laat ongeveer 3,5 uur op laag vuur pruttelen en zorg dat het blikje onder water blijft. Vul af en toe bij met extra water. Maak eventueel meerdere blikjes klaar en bewaar deze na het koken.
- Maak alvast de bodem klaar door een springvorm in te vetten en een bakpapiertje op de bodem te leggen. Verkruimel de bastognekoeken en smelt de boter in een pannetje. Voeg de kruimels van de koekjes toe aan de gesmolten boter en verwerk dit snel in de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet de bodem in de koelkast om op te stijven.
- Pel de bananen en snijd ze in dikke plakken. Verdeel deze over de bodem van de taart zodra de caramel afgekoeld is. Smeer vervolgens de afgekoelde toffeecrème over de bananen uit.
- Klop de slagroom stijf met suiker en oploskoffie naar smaak. Verdeel de koffieslagroom over de toffee en rasp er chocolade overheen.
- Laat de taart een nacht in de koelkast staan zodat deze zo lekker mogelijk wordt. Snijd de volgende dag in mooie blokken of puntjes. Let wel, het is een machtige taart.