Procureur met rozemarijn en citroen

Procureur met rozemarijn en citroen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk gebraden procureurstuk met knoflook, rozemarijn en citroen van de oven, geserveerd met zachte aardappeltjes en gestoofde postelein. Perfect voor degenen die wat te vieren hebben!

120 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g portstelein
  • 2 g Jumbo Rozemarijn

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Procureur met rozemarijn en citroen op tafel.

  1. Verwarm de oven op 100 graden.
  2. Maak met een scherp mes een snee in de lengte van de procureur zodat er een soort zak ontstaat. Smeer de knoflook en het citroenrasp in de opening. Voeg de rozemarijn toe en klap de procureur weer dicht. Bind hem dicht met twee keukentouwtjes of prik hem dicht met de cocktailprikkers.
  3. Besmeer de procureur met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan die ook in de oven kan en braad hierin de procureur rondom bruin. Doe het deksel op de pan en laat 2 uur zachtjes braden in de oven. Leg in het laatste uur de aardappeltjes om het stuk vlees heen in de pan om mee te garen. Bedruip het stuk vlees af en toe met de vrijgekomen sappen in de pan. Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur te meten, deze moet 65 graden zijn en het vlees moet zacht zijn.
  4. Haal het vlees na 2 uur uit de pan en laat het rusten met een los vel aluminiumfolie eroverheen. Stoof intussen de postelein in de rest van de boter gaar gedurende 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd het stuk procureur in plakken. Dien op met de aardappeltjes en de gestoofde postelein.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Fruit Citroen