Vegatarisch aubergine met kikkererwten

Vegatarisch aubergine met kikkererwten

Smulweb imageSmulweb

Vegatarisch aubergine met kikkererwten. Bak de blokjes aubergine in 5-10 minuten goudbruin. Voeg gember, chilipepers en kerriebladeren toe en bak geurig. Kook met kikkererwten, sambar, kurkuma, asafoetida, suiker, tamarinde, peper en zout. Laat circa 15 minuten koken tot de saus is ingedikt. Serveer met koriander en pinda's.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Rode peper
  • 2 g Kerrieblaadjes
  • 1.5 g Duivelsdrek

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Vegatarisch aubergine met kikkererwten op tafel.

  1. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de blokjes aubergine, onder af en toe omscheppen, in 5-10 minuten goudbruin. Voeg de gember, chilipepers en kerriebladeren toe, roer en bak alles in 1 minuut geurig.
  2. Voeg de kikkererwten met het vocht, de sambar, kurkuma, desgewenst de asafoetida, de rietsuiker, tamarinde en flink wat peper en zout toe. Breng aan de kook. Temper het vuur zodat alles zachtjes kookt. Roer af en toe en kook het mengsel circa 15 minuten, tot de aubergine zeer gaar is en de saus is ingedikt.
  3. Voeg naar smaak peper, zout, suiker en/of tamarinde toe. Strooi de koriander en pinda's erover. Of bewaar het gerecht afgedekt maximaal twee dagen in de koelkast, verwarm het zachtjes en strooi de koriander en pinda's er vlak voor het serveren over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aubergine Kikkererwt