Griekse gegrilde vleesspiesjes (souflaki)

Griekse gegrilde vleesspiesjes (souflaki)

Smulweb imageSmulweb

Voor de echte vleesliefhebbers: Griekse gegrilde vleesspiesjes (souflaki). Het vlees in marinade met balsamico, olijfolie, citroensap, knoflook en andere specerijen, laat een nacht afgedekt in de koelkast staan zodat alle smaken kunnen intrekken. Serveer met rösti, friet, pitabrood of tomatenrijst en Griekse salade. Drink er koude Retsina bij.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Griekse gegrilde vleesspiesjes (souflaki) op tafel.

  1. Snijd het vlees in grote brokken en neem gemixt vlees voor een betere smaak. Maak marinade met balsamico, olijfolie, citroensap, knoflook en de andere specerijen. Doe de vleesblokjes erin en laat een nacht afgedekt in de koelkast staan zodat alle smaken kunnen intrekken.
  2. Haal het vlees uit de marinade en rijg het aan satéprikkers of spiesjes. Grill het vlees kort tot het bruin is. Draai het af en toe om en breng met een kwastje wat marinade aan voor extra smaak.
  3. Serveer met rösti, friet, pitabrood of tomatenrijst en Griekse salade. Drink er koude Retsina bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees