Gepofte knoflook

Gepofte knoflook

Smulweb imageSmulweb

De gepofte knoflook is een zachte en subtiele smaakmaker die je bijvoorbeeld kan gebruiken als basis voor kruidenboter, soepen, sauzen en vele andere gerechten. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en het is simpel te bereiden. Probeer het eens!

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gepofte knoflook op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden hete lucht.
  2. Neem de hele knoflookbollen en snijd de bovenkant eraf zodat de tenen net zichtbaar worden. Leg ze op een bakplaat ingevet met wat olijfolie en zeezout. Doe in elke bol een theelepel olijfolie en een snuf zeezout.
  3. Plaats de knoflook in de oven en laat gedurende 2 uur poffen op 130 graden hete lucht.
  4. Laat de knoflook afkoelen en pel ze.
  5. Gebruik de gepofte knoflook als basis voor kruidenboter, soepen, sauzen etc. De scherpe smaak van de knoflook is verdwenen en er blijft een zachte, subtiele knoflooksmaak over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden