Secret white chocolate cheesecake

Secret white chocolate cheesecake

Smulweb imageSmulweb

Deze secret white chocolate cheesecake is niet te weerstaan! Een krokante koek-bodem, een zachte plakkaat cheesecake en als kers op de taart: witte chocolade. Geniet van dit goddelijke gebak en maak indruk op jouw gasten met deze prachtige creatie.

120 min bereiden

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Secret white chocolate cheesecake op tafel.

  1. Doe de koek en (zachte) boter in een keukenmachine en maal het samen fijn. Als je geen keukenmachine hebt, doe dan de koekjes in een theedoek en ga er met een deegroller overheen. Doe daarna met de hand de boter erbij en kneed het geheel.
  2. Vet een taartvorm in en druk het koek-boter mengsel stevig aan in de bodem. Zet de vorm in de voorverwarmde oven op 175 graden voor 10 minuten.
  3. Meng in een kom alle ingrediënten voor de vulling, behalve de chocolade.
  4. Smelt de chocolade au bain marie of in een pannetje op laag vuur. Voeg het bij de rest in de kom en roer alles goed door.
  5. Haal de taartvorm met bodem uit de oven en schenk het mengsel eroverheen. Bak de cheesecake in 1,5 uur op 175 graden. Zorg dat de bovenkant niet te bruin wordt. Indien nodig de laatste 30 minuten op 150 graden zetten, lager in de oven en bedekken met aluminiumfolie.
  6. De cheesecake moet stevig zijn aan de buitenkant en nog wat zacht aan de binnenkant. Laat de cheesecake, zodra hij klaar is, in de oven afkoelen met de deur van de oven op een kiertje. Zodra de cheesecake op kamertemperatuur is, haal hem uit de oven en laat hem nog 4 uur of langer in de koelkast opstijven.
  7. Serveer eventueel met een topping, poedersuiker, witte chocolade, chocoladesaus, vruchtensaus, een takje munt of hele vruchten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Cheesecake