Congee

Congee

Smulweb imageSmulweb

Zin in een zachte en romige rijstepap? Probeer congee! 30 minuten laten rusten, een beetje koken, rijstkorrels openen en een stevige rijstepap vormen. Eet het met of zonder smaakmakers en andere ingrediënten.

120 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Congee op tafel.

  1. Spoel de rijst af en laat hem uitlekken. Meng hem met het zout en de olie en laat hem 30 minuten staan. Spoel hem af en laat hem uitlekken.
  2. Breng 2,4 liter water op hoog vuur aan de kook in een pan met een dikke bodem. Voeg de rijst toe, breng het water aan de kook, doe de deksel half op de pan en laat de rijst circa 1+1/2 uur zachtjes koken. Roer af en toe.
  3. De rijstkorrels zullen openbarsten, oplossen in het water en tot slot een zachte rijstepap vormen.
  4. Eet congee met of zonder smaakmakers en andere ingrediënten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst