Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Ovenschotel broccoli aardappel en gehakt op tafel.
- Versnijd de broccoli tot kleine roosjes en was ze.
- Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes.
- Maak het gehakt aan met de fijngesnipperde ui, paneermeel, het ei, zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat. Vorm er balletjes van (2-3 cm) en druk ze enigszins plat.
- Maak een liter bouillon en laat deze zachtjes koken. Kook hierin het gehakt tot het gaar is.
- Kook vervolgens de aardappelen gedurende 10 minuten in deze bouillon.
- Kook de broccoli ook gedurende 5-10 minuten in deze bouillon (afhankelijk van eigen voorkeur).
- Beboter de ovenschaal en plaats hierin de aardappelschijfjes, platte gehaktballetjes en de broccoli. Verdeel dit gelijkmatig en in wisselende laagjes.
- Smelt voor de saus de boter, voeg de bloem toe en verdun het vocht al roerend. Breng de saus zoetzuur op smaak met de azijn, zout, peper en de suiker en schenk hem over de groente aardappeltjes en het gehakt.
- Bestrooi het gerecht als laatste met de geraspte kaas.
- Plaats het geheel in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 25 minuten.