Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Frozen yoghurt schotsen met fruit

Frozen yoghurt schotsen met fruit

magazine badge magazine

Maak frozen yoghurt schotsen met fruit voor een heerlijk verfrissend dessert. Lekker en zo makkelijk te maken. Laat de yoghurt met honing en fruit in een ovenschaal bevriezen en dien het op met zelfgemaakte kerstbomen en ijsmannetjes! Perfect met Kerstmis.

195 min bereiden dessert 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 2 el Honing
  • 400 g yoghurt Griekse stijl 10% vet
  • 300 g Frambozen & blauwe bessen
  • 42 g gouden parels (Dr. Oetker)
  • 2 kiwi’s
  • 4 ijsmannetjes (diepvries)
  • 1 ovenschaal (15 x 20 cm)
  • 1 bakpapier

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Frozen yoghurt schotsen met fruit op tafel.

  1. Roer de honing door de yoghurt.
  2. Bekleed de ovenschaal met bakpapier en laat het bakpapier over de randen hangen. Verdeel er de yoghurt over. Verdeel de frambozen, bessen en parels over de yoghurt. Zet de ovenschaal 3 uur in de vriezer.
  3. Schil de kiwi’s en halveer ze in de lengte. Snijd elke helft in de vorm van een kerstboom.
  4. Til de yoghurtbark met behulp van het bakpapier uit de ovenschaal en breek in grove stukken.
  5. Verdeel de bark over 4 borden. Zet op elk bord een ijsmannetje en kiwikerstboom op de bark.