Romige stamppot snijbonen met katenspek en kerstomaatjes

Romige stamppot snijbonen met katenspek en kerstomaatjes

Smulweb imageSmulweb

Deze stamppot snijbonen met katenspek en kerstomaatjes is verrassend lekker! Met overheerlijke mosterd en room of melk maak je de stamppot lekker smeuïg. Een aanrader!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Romige stamppot snijbonen met katenspek en kerstomaatjes op tafel.

  1. Was de snijbonen en snijd ze in schuine brede reepjes. Kook de snijbonen in weinig water met zout beetgaar (plm. 8 - 10 minuten).
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukken en kook ze met weinig water en zout tot ze goed gaar zijn. Laat de beetgare snijbonen heel goed uitlekken in een vergiet.
  3. Laat de aardappelen goed droog stomen. Voeg de boter en de room of melk toe en stamp goed door elkaar. Roer daarna het losgeklopte ei door de puree. Als de puree nog stijf is, voeg dan nog wat melk of room toe. Roer de mosterd, katenspek, en de snijbonen door de puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg vlak voor het opdienen de kerstomaatjes toe.
  4. Bak de katenspek in 1 eetlepel boter knapperig en bruin. Voeg vlak voor het einde de gehalveerde kerstomaatjes toe en bak ze 2 minuten mee met het snijvlak in de koekenpan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot