Linguine met zee-egels

Linguine met zee-egels

Smulweb imageSmulweb

Een visliefhebber opgelet! Wie wil er nou niet van linguine met zee-egels smullen? Zee-egel corail in een smaakvolle tomatensaus zorgt voor een ultieme smaaksensatie en brengt de smaak van de zee naar je tafel. Verzamel nu alle overheerlijke ingrediënten en zet die kitchen hoed op!

45 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 zee-egel

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Linguine met zee-egels op tafel.

  1. Verhit de olie met de knoflook in een koekenpan. Wacht tot de knoflook kleur heeft gekregen en gooi hem weg. Doe de tomaten en 150 ml water in de pan, voeg zout en peper toe en laat alles 15 minuten pruttelen.
  2. Schep met een lepeltje het corail uit de zee-egels, doe het in een kom en houd het apart.
  3. Breng een grote pan water met zout aan de kook, voeg de linguine toe, breng alles weer aan de kook en kook ze in 8-10 minuten al dente. Laat ze uitlekken (bewaar 1-2 eetlepels kookwater), doe ze weer in de pan en roer er de saus door.
  4. Voeg het corail toe en warm alles nog even door. Doe er zo nodig het kookwater van de pasta bij.
  5. Schep alles op een warme schaal en dien het direct op.
eet smakelijk