Preitaart (quiche)

Preitaart (quiche)

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige quiche met prei, kerrie, gemalen peper en knoflook is heerlijk als lunch of diner. Het bladerdeeg zorgt voor een knapperige basis die perfect samengaat met de smaakvolle vulling van een eiermengsel met kookroom en geraspte kaas. Een ideale maaltijd om te delen met vrienden of familie.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Preitaart (quiche) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de prei in stukjes. Bak de gesneden prei in een braadpan in olijfolie. Voeg naar smaak kerrie, gemalen peper en knoflook toe. Bak het tot het gaar is.
  3. Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien door het uit het pakje te halen en op het aanrecht uit te leggen. Vet een rond bakblik in, verwijder het plasticlaagje van de plakjes bladerdeeg en leg die in het bakblik, iets over elkaar.
  4. Meng de eieren met de kookroom en geraspte kaas. Haal de pan met prei van het vuur en meng het eiermengsel erdoorheen. Stort het geheel in het bladerdeeg in het bakblik.
  5. Plaats het bakblik in de voorverwarmde oven en bak de taart gedurende ongeveer 25 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken