Gekonfijte varkenswangen met groentenrijst

Gekonfijte varkenswangen met groentenrijst

Smulweb imageSmulweb

Varkenswangen gekonfijt op een laag vuurtje totdat ze oplossen in de mond. Gecombineerd met groenten op smaak gebracht met zout, en zilvervliesrijst. Voeg wat vet van de varkenskonen toe voor extra smaak.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Varkenswang
  • 100 g Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gekonfijte varkenswangen met groentenrijst op tafel.

  1. Snijd de groenten in kleine blokjes en kook ze samen, zonder water, in een afgesloten container in de magnetron tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout.
  2. Kook de zilvervliesrijst in zout water beetgaar.
  3. Leg de varkenskonen met het vet in een cocotte of braadpan en laat ze op een laag vuurtje langzaam warm worden (rond de 70° C).
  4. Vermeng de rijst met de groenten en een paar lepels van het vet van de varkenskonen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees