Borsjtsj

Borsjtsj

Smulweb imageSmulweb

Borsjtsj, een Russische klassieker. Traditionele wijze bereid met rundvlees en met als hoofdingrediënt rode bieten. Een feest voor het oog met al die kleuren. Het vlees en de groenten zorgen voor een volle smaak, terwijl de aardappelen en de kool de soep lekker stevig maken.

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Runderpoulet, onbereid
  • 1 Wortelpeterselie
  • 0.5 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Borsjtsj op tafel.

  1. Snij het vlees en kook er een bouillon van.
  2. Snij de uien, wortelen, peterseliewortel en knolselderij julienne (dunne reepjes) en laat ze even glazig worden in het spekvet. Blus ze af met wat bouillon.
  3. Stoof de biet, eveneens julienne gesneden, in een apart pannetje samen met het spek in blokjes, de tomatenpuree (om de zure smaak iets te verminderen kunt u de tomatenpuree even kort stoven in wat olie), een eetlepel suiker, de azijn en een beetje bouillon.
  4. Voeg de andere gestoofde groenten toe en laat samen even doorstoven.
  5. Breng de rest van de bouillon met het vlees aan de kook.
  6. Snij de aardappelen in partjes en voeg toe aan de bouillon.
  7. Snij de kool in lange repen en voeg toe aan de bouillon. Breng weer aan de kook en laat 7-10 minuten zacht doorkoken.
  8. Voeg nu de gestoofde groenten toe aan de bouillon en kook de soep 5 minuten.
  9. Breng op smaak met zout en peper en voeg 2 laurierbladeren toe.
  10. Laat de soep 20 minuten staan om de laurier te laten trekken.
  11. Klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees Kruiden Runderbouillon