- 500 g Runderpoulet, onbereid
- 1 Wortelpeterselie
- 0.5 Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Borsjtsj op tafel.
- Snij het vlees en kook er een bouillon van.
- Snij de uien, wortelen, peterseliewortel en knolselderij julienne (dunne reepjes) en laat ze even glazig worden in het spekvet. Blus ze af met wat bouillon.
- Stoof de biet, eveneens julienne gesneden, in een apart pannetje samen met het spek in blokjes, de tomatenpuree (om de zure smaak iets te verminderen kunt u de tomatenpuree even kort stoven in wat olie), een eetlepel suiker, de azijn en een beetje bouillon.
- Voeg de andere gestoofde groenten toe en laat samen even doorstoven.
- Breng de rest van de bouillon met het vlees aan de kook.
- Snij de aardappelen in partjes en voeg toe aan de bouillon.
- Snij de kool in lange repen en voeg toe aan de bouillon. Breng weer aan de kook en laat 7-10 minuten zacht doorkoken.
- Voeg nu de gestoofde groenten toe aan de bouillon en kook de soep 5 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper en voeg 2 laurierbladeren toe.
- Laat de soep 20 minuten staan om de laurier te laten trekken.
- Klaar!