Zelfgemaakte chili-chicken wraps

Zelfgemaakte chili-chicken wraps

Smulweb imageSmulweb

De zelfgemaakte chili-chicken wraps zijn heerlijk en eenvoudig te bereiden. Gemarineerde, gepaneerde en gebakken kipfiletreepjes op een wrap en belegd met frisse komkommer, tomaten, smaakvolle ijsbergsla en kruidige chilisaus. Een echte traktatie!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Pruim Tros Tomaat

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zelfgemaakte chili-chicken wraps op tafel.

  1. Snijd de kip in reepjes (1 kipfilet in ongeveer 4 repen).
  2. Snijd de komkommer in dunne plakken, de tomaat in kleine blokjes en de ijsbergsla in eetbare stukjes. Doe in gezellige schaaltjes zodat iedereen daarmee zijn wrap kan beleggen. Maak met de overgebleven groenten een salade.
  3. Zet drie boterhambordjes klaar en doe er de bloem, ei en cornflakes op (in deze volgorde klaarzetten). Kneus de cornflakes zodat de stukjes kleiner worden.
  4. Doe zout en peper op de repen kip.
  5. Haal een reep kip eerst door de bloem, dan door het (losgeklopte) ei en vervolgens door de cornflakes. Herhaal tot alle kip gepaneerd is.
  6. Verwarm een flinke scheut zonnebloemolie in een pan en bak de kip om en om gaar. Bak de kip eerst op hoog vuur en draai daarna omlaag naar middelhoog vuur en tot slot even op laag vuur. Hoe dunner de repen, hoe sneller de kip gaar is. Dit duurt meestal 5 minuten.
  7. Verwarm de wraps volgens de verpakking.
  8. Beleg de wrap naar jouw smaak en voeg chilisaus toe. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Wraps