Lasagne met bechamelsaus

Lasagne met bechamelsaus

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Lasagne met bechamelsaus gemaakt van gehakt, groenten en bechamelsaus. Het recept wordt afgemaakt met geraspte Parmezaanse kaas en klontjes boter en gaat vervolgens 20 minuten in de oven op 200 graden. Het kan niet beter dan dit..

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Lasagne met bechamelsaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en laat deze ca. 2 minuten meefruiten.
  3. Roer het gehakt door het groentenmengsel en blijf roeren tot dit rul en enigszins bruin van kleur is.
  4. Voeg de ham, de witte wijn, de tomatenpuree en de bouillon toe en roer alles goed door elkaar. Doe een deksel op de pan en laat de saus ca. 20 minuten op laag vuur sudderen. Maak de saus op smaak met zout, peper en tabasco.
  5. Maak de bechamelsaus: smelt de boter en roer er de bloem door. Voeg beetje bij beetje onder voortdurend roeren de melk toe tot een gebonden saus is ontstaan. Maak de saus op smaak met zout en peper.
  6. Vet een ovenvaste schaal in en leg hierin laag om laag saus, lasagne, bechamelsaus en geraspte Parmezaanse kaas. Zorg ervoor dat de bovenste lagen uit bechamelsaus en geraspte kaas bestaan.
  7. Leg wat klontjes boter bovenop het gerecht en zet het 20 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Bechamelsaus