Hartige bolognese taart met gehakt kaas en tomaat

Hartige bolognese taart met gehakt kaas en tomaat

Smulweb imageSmulweb

Een bolognese taart met gehakt, kaas en tomaat. Het geheel wordt op smaak gebracht met onder andere paprikapoeder, chilipoeder en knoflookpoeder. Ideaal om te serveren bij een feestelijk diner. Bak de hartige taart in de oven en na 40 minuten is hij klaar.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hartige bolognese taart met gehakt kaas en tomaat op tafel.

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Vet een springvorm in met boter, olie of bakspray en beleg de vorm met het bladerdeeg.
  2. Snipper het uitje en giet een scheutje olie in een koekenpan. Fruit het uitje aan en breng ondertussen het gehakt op smaak met gehaktkruiden. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Meng in een bakje de eieren met een scheutje melk en bloem. Roer dit goed door tot er geen klontjes meer inzitten en breng op smaak met kruiden. Voeg de tomatenpuree en kruiden (paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder en basilicum) toe en bak het geheel nog 2 minuten. Voeg daarna het gehaktmengsel toe en meng alles goed.
  3. Snijd de tomaat in plakjes en schep het gehaktmengsel op het bladerdeeg. Giet het ei-melk mengsel over het gehakt en voeg een dun laagje geraspte kaas toe. Leg daar overheen de plakjes tomaat.
  4. Bak de hartige taart in de oven gedurende ongeveer 40 minuten. Tip: bedek het bladerdeeg met een laagje paneermeel voordat het gehaktmengsel wordt toegevoegd om te voorkomen dat de bodem "nat" blijft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Hartige taart gehakt