Pasta met knoflook tomaat basilicum en garnalen

Pasta met knoflook tomaat basilicum en garnalen

Smulweb imageSmulweb

Een pastagerecht waarbij de gemarineerde garnalen in combinatie met Roma tomaatjes, verse knoflook en basilicum voor een heerlijk geurige en smaakvol resultaat zorgen. Serveer met verse pasta en een goed glas witte wijn.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(6)

  • 3 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pasta met knoflook tomaat basilicum en garnalen op tafel.

  1. Meng in een kom 3 gesnipperde teentjes knoflook, 2 el verse peterselie en 1 el verse oregano. Voeg citroensap toe, flink wat goede olijfolie, zout, peper en witte wijn toe en meng alles goed door elkaar.
  2. Voeg garnalen toe aan de marinade en laat (afgedekt) 3 uur marineren in de koelkast.
  3. Grill de gemarineerde garnalen in een schaal onder de grill of in een grillpan tot ze rood kleuren en lekker ruiken.
  4. Kook de spaghetti (of andere pasta naar eigen keuze) al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Hak de Roma tomaatjes in kleine partjes, voeg de andere 3 gesnipperde teentjes knoflook toe en fijngehakte basilicum. Doe dit in een (steel)pan, voeg nog 3 el olijfolie toe, zout en wat peper en kook al roerend 5 minuten totdat het lekker ruikt en heet is.
  6. Schep de uitgelekte spaghetti op borden, vermeng met de saus en verdeel de garnalen over elk bord. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta