Noedels met kip kung pao

Noedels met kip kung pao

Smulweb imageSmulweb

Een klassieke Aziatische favoriet: kung pao kip met noedels. De kippenblokjes zijn gebakken en vervolgens geglazuurd met een magische, smaakvolle saus en gecombineerd met noedels. Dit is een heerlijk gerecht om te delen met vrienden en familie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 350 g Woknoedels
  • 1 Rode peper
  • 0.5 el Sesamolie
  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Noedels met kip kung pao op tafel.

  1. Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Meng alle ingrediënten van de saus samen in een kommetje.
  3. Hak de gember en knoflook fijn. Bak de kippenblokjes gaar gedurende 3 minuten in een koekenpan. Voeg de gember en knoflook toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg de saus toe en breng aan de kook. Plaats de deksel op de pan en laat op een laag vuur koken.
  4. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en chilipeper. Snijd de paprika en winterpeen in dunne reepjes. Verhit een wok en rooster de pinda`s zonder olie in 2 minuten.
  5. Hak de chilipeper fijn en fruit deze in een wok met wat olie erbij. Voeg de paprika en winterpeen toe en roerbak gaar in 4 minuten. Snijd de lente ui in grove ringen en voeg deze samen met de taugé toe. Wok alles nog 2 minuten.
  6. Voeg de noedels, saus en kip blokjes bij in de wok en roerbak 1 minuut.
  7. Serveer vervolgens warm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Gevogelte