Lemongrass chili rijst met sperzieboontjes en cashewnoten

Lemongrass chili rijst met sperzieboontjes en cashewnoten

Smulweb imageSmulweb

Deze lemongrass chili rijst met sperzieboontjes en cashewnoten is een heerlijk gerecht voor iedereen die van de Aziatische keuken houdt. De rijst wordt gewokt met ui en sperziebonen en op smaak gebracht met overheerlijke lemongrass woksaus. De cashewnoten geven het gerecht een lekkere bite.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml woksaus lemongrass chili

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Lemongrass chili rijst met sperzieboontjes en cashewnoten op tafel.

  1. Kook de rijst volgens de verpakking en giet daarna af in een vergiet. Spoel de rijst af met koud water en laat deze uitlekken.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze 4 minuten in een pan met kokend water. Giet de sperziebonen af en laat ze goed uitlekken. Pel en snijd de uien in halve ringen en hak de cashewnoten grof.
  3. Verhit een wok op hoog vuur. Voeg een scheutje wokolie toe en wok hierin de ui en sperziebonen gedurende 4 minuten. Voeg de rijst toe en wok het geheel nog 2 minuten. Warm de woksaus goed op en voeg deze toe aan de wok. Roer alles goed door.
  4. Voeg de cashewnoten en de peterselie toe en meng deze goed door de wok.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst