Stamppot snijbonen java

Stamppot snijbonen java

Smulweb imageSmulweb

Javaanse stamppot snijbonen met een pittige twist. Iets nieuws op tafel zetten? Probeer dan deze stamppot met sambal, ketjap en chili saus sweet manis. Het spek en gehakt maken de stamppot extra lekker en een frisse salade past perfect bij dit gerecht.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Stamppot snijbonen java op tafel.

  1. Kook de aardappels gaar in ca. 25 minuten en giet ze af.
  2. Kook de snijbonen gaar in ca. 10 minuten en giet ze af. (stoven op laag vuur met deksel dicht)
  3. Bak intussen de ui, het spek en rul het gehakt zonder vet toe te voegen.
  4. Stamp de aardappels fijn met een stamper en voeg azijn, boter, room, sambal en nootmuskaat toe.
  5. Voeg nu ook de snijbonen en het gehaktmengsel toe en roer kort door.
  6. Voeg tenslotte de mosterd, ketjap en chili saus sweet manis toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot