Franse kaassoep

Franse kaassoep

Smulweb imageSmulweb

Een traditioneel Frans diner begint met soep. Wat dacht je van overheerlijke Franse kaassoep met een Emmentaler cracker on the side. Bon appétit!

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Franse kaassoep op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 250°C.
  2. Pel de uien en hak ze fijn.
  3. Smelt boter en bak de uien op zacht vuur glazig.
  4. Voeg bloem toe en voeg beetje bij beetje bouillon toe. Roer goed!
  5. Voeg laurierblaadje toe en laat het geheel 10 minuten doorkoken.
  6. Voeg zout, peper, een mespunt foelie en Parmezaanse kaas toe. Verwijder het laurierblaadje.
  7. Schep de soep in 4 kommen.
  8. Beleg beschuiten met een plak Emmentaler.
  9. Leg de beschuiten op de soep en plaats de kommen in het midden van de warme oven.
  10. Laat het geheel 10 minuten staan tot de kaas gesmolten is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep