Gegrilde kip met gebakken venkel en verse kruiden

Gegrilde kip met gebakken venkel en verse kruiden

Smulweb imageSmulweb

Gegrilde kipfilet met gebakken venkel en aardappeltjes, perfect voor een zomerse barbecue. De kip is gekruid met verse kruiden en gegrild in een grillpan voor een heerlijke smaak. De gebakken venkel en aardappeltjes zijn op smaak gebracht met vers citroensap en bestrooid met zwarte peper en munt, voor een frisse en kruidige smaak.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegrilde kip met gebakken venkel en verse kruiden op tafel.

  1. Verwarm een grillpan op middenhoog vuur en bestrijk de kipfilets aan beide zijden met een klein beetje olijfolie. Maal er zwarte peper over en leg ze in de hete grillpan. Bak gedurende 4-5 minuten voordat je hem omdraait. Bak aan elke zijde ten minste 5 minuten zodat de kip goed gaar wordt en er een mooi grillpatroon op de kip verschijnt. Let op dat het niet aanbrandt. Laat het afkoelen op een plank als het gaar is.
  2. Snijd overgebleven koude gekookte aardappels in stukjes. Als je nog aardappels moet koken, schil ze dan, snij ze in kleine stukjes, was ze goed en kook ze in ruim water tot ze gaar zijn, ongeveer 14 minuten, en giet ze af. Doe de aardappeltjes terug in de pan, zet die op een laag vuur en laat ze even droog stomen. Draai vervolgens het vuur uit, roer ze even los van de bodem en laat ze afkoelen.
  3. Snij de verse munt en platte peterselie fijn. Snij het groen van de venkel af. Gooi de dikke delen weg, maar bewaar het fijne venkelgroen. Snij een plak aan de onderkant van de venkel af. Op die manier verwijder je vast een hard gedeelte. Snij de venkel doormidden en de helften weer door de helft. Vervolgens snij je partjes van de venkel, van de bovenkant tot de onderkant. Maak ze niet te dik.
  4. Verwarm in een grote koekenpan of wok 1 eetlepel olijfolie. Bak de venkelpartjes met wat zwarte peper gedurende 5-6 minuten. Roer geregeld even om. Voeg na 6 minuten de aardappeltjes toe en bak deze gedurende 4-5 minuten mee, zodat ze ook mooi kleuren.
  5. Snijd de gegrilde kipfilets in plakjes en voeg deze bij de venkel en de aardappeltjes en warm het geheel mee door. Druppel een klein beetje vers citroensap in de pan en maal er zwarte peper over. Roer het geheel goed door.
  6. Serveer met verse munt en platte peterselie erover en maak af met wat venkelgroen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kruiden