Licht romige en toch gezonde groentensoep

Licht romige en toch gezonde groentensoep

Smulweb imageSmulweb

Een licht romige en smakelijke groentensoep met ui, knoflook, prei, bleekselderij, wortel, aardappel en tijm. Geserveerd met een vleugje cayennepeper voor die extra smaak. Ideaal voor lunch of diner.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Licht romige en toch gezonde groentensoep op tafel.

  1. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote pan. Voeg fijngesneden ui, knoflook, preiringen en bleekselderij toe. Bak dit op laag vuur gedurende 4 minuten.
  2. Voeg wortel toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
  3. Voeg aardappel, hete bouillon, laurierblaadjes en een theelepel tijm toe. Breng het geheel aan de kook.
  4. Laat het geheel met de deksel op de pan op laag vuur (eventueel met sudderplaatje) gedurende 15 minuten koken tot de aardappel en wortel gaar zijn.
  5. Laat afkoelen en pureer met een staafmixer.
  6. Voeg halfvolle melk en room toe en breng op smaak met zwarte peper en een snufje cayennepeper.
  7. Roer goed door en warm op, maar laat de soep niet meer koken.
  8. Proef en voeg eventueel meer cayennepeper toe, maar laat deze niet te veel overheersen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden