Broccoli-courgette taart met pijnboompitten

Broccoli-courgette taart met pijnboompitten

Smulweb imageSmulweb

Een broccolicourgettetaart met pijnboompitten en een heerlijke roompestovulling. De taart is belegd met groenten en kaas en wordt afgetopt met pijnboompitten. Heerlijk voor bij de lunch!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Broccoli-courgette taart met pijnboompitten op tafel.

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de courgette in plakjes. Kook de groenten in ca. 3 minuten beetgaar en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een taart of springvorm in (ca 24 cm).
  3. Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen.
  4. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze, op wat bloem, uit tot een ronde lap van ca. 27 cm.
  5. Bekleed de vorm met het bladerdeeg, prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem en strooi 1/3 van de kaas over de bodem.
  6. Verdeel de courgette en de broccoli over het deeg, strooi hier weer 1/3 van de kaas en de helft van de pijnboompitten over.
  7. Klop de eieren los met de room en de pesto en voeg naar smaak zout en peper toe.
  8. Schenk het eimengsel over de vulling en bestrijk ook de deegrand met het eimengsel.
  9. Strooi de rest van de kaas en pijnboompitten over de vulling.
  10. Bak de taart in ca. 45 minuten bruin en gaar in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart