Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Hartigzoete koekjes met gedroogde vijgen en geitenkaas op tafel.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Vermeng in een kom de bloem met het bakpoeder. Voeg er de olijfolie aan toe en roer dat er door met een vork. Voeg het ei en de crème fraîche toe en roer dat goed door de massa. Snijd de geitenkaas en de gedroogde vijgen in kleine stukjes. Werk die door het deeg en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Maak 16 porties van het deeg en maak daar bolletjes van. Leg de bolletjes op een bakplaat belegd met bakpapier of met een siliconen bakmat en druk de bolletjes iets platter met een vork.
- Zet de plaat ongeveer 30 minuten in de oven (goed opletten dat de koekjes niet té bruin worden
- dat hangt af van de oven die je hebt). Maak de koekjes eventueel tijdens het bakken nog wat platter met een vork, omdat ze erg rijzen en je niet wilt dat de koekjes niet gaar worden.
- Haal de koekjes na het bakken uit de oven en laat op een rooster afkoelen.