Indiaas recepten
Zelf Indiaas gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Indiaas recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 3 rode uien
- 5 el zonnebloemolie
- 1 rode paprika
- 400 g kerstomaatjes
- 200 ml kokosmelk 18% vet
- 50 g creamed coconut
- 1 currypasta
- 420 g linzen
- 1 tl kerriepoeder
- 800 g vastkokende aardappelen
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Rode curry met linzen op tafel.
- Snijd de rode ui in grove stukken. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui 6 min. op middelhoog vuur.
- Snijd ondertussen de paprika in blokjes en bak 3 min. mee.
- Voeg de kerstomaatjes (incl. vocht), kokosmelk, creamed coconut en currypasta toe. Breng het geheel aan de kook en laat met een deksel op de pan 15 min. zachtjes pruttelen.
- Laat de linzen uitlekken en voeg ze toe. Laat nog 5 min. zachtjes pruttelen.
- Verwarm de oven voor tot 200 ˚C . Meng de resterende 3 el olie met de kerriepoeder.
- Schil de aardappelen. Snijd in plakken van 1 cm en meng met de olie. Verdeel ze over de bakplaat en bak ze in de oven gaar en krokant in 20 min.
- Serveer de curry met de aardappelen.