Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Vegetarische linzenmaaltijdsoep op tafel.
- Smelt de margarine in een soeppan. Fruit hierin de ui, knoflook, wortel en bleekselderij.
- Stoof de groenten 10 min. zachtjes, tot de wortel zacht is.
- Snijd de tomaten in grove stukken.
- Los de bouillon op in 1 liter water en breng samen met de tomaten aan de kook.
- Doe de gember, eventueel de rode peper en de linzen bij de groenten in de pan.
- Voeg vervolgens de koriander, komijn en kurkuma naar smaak toe (ca. 1 tl) en bak 1 min. mee. Schep er vervolgens de bouillon met tomaten door.
- Breng de soep, onder regelmatig roeren, aan de kook. Laat de soep ca. 10 min. koken, tot de linzen gaar zijn.
- Roer de spinazie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en roer er met een vork per bord 1 el yoghurt door.