Zeevruchten quiche met rucola

Zeevruchten quiche met rucola

Smulweb imageSmulweb

Waan je aan de Franse kust met deze zeevruchten quiche met rucola. Een heerlijke combinatie, gevuld met zeebaarsfilet, kreeft en garnalen en smaakvol gekruid met onder andere peterselie en dragon. Bakken, snijden, en genieten!

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zeevruchten quiche met rucola op tafel.

  1. Verwarm de oven op 210 graden.
  2. Bekleed het ingevette bakblik met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de overlappende plakjes.
  3. Splits 4 eieren en bewaar de dooiers. Klop 2 dooiers los met een beetje melk en sommer met een kwastje het bladerdeeg hiermee in.
  4. Klop de andere 2 dooiers met de overige 3 eieren en de crème fraîche. Voeg peterselie, dragon, peper (naar smaak), visbouillonpoeder, en de nootmuskaat toe.
  5. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes glazig. Voeg de geperste knoflook en daarna de saffraandraadjes toe. Bak hierin gedurende 2 minuten de zeevruchten op hoog vuur.
  6. Schep de zeevruchten op de deegbodem en strijk ze glad. Schenk vervolgens het eimengsel over de vulling en zet het bakblik op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven.
  7. Bak de quiche in ca. 30-40 minuten bruin en gaar. Verlaag na 5 minuten de oventemperatuur naar 180 graden. Doe bij de laatste 2 minuten de rucola op de quiche.
  8. Na het bakken de taart niet volledig laten afkoelen in het blik i.v.m. vochtterugslag op het deeg. Zo behoud je de krokante smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Groente Sla Rucola