Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Monchou-mascarpone taart a la willeke op tafel.
- Week de gelatine in koud water.
- Smelt de boter. Maak de koeken zeer fijn. Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter. Haal van het vuur af. Roer goed. Verdeel het mengsel in de met bakpapier beklede springvorm. Zet in de koelkast.
- Verwarm 4 el van het vruchtensap en smelt de gelatine hierin.
- Meng de monchou, mascarpone en suiker met een mixer. Voeg de gelatine toe. Klop de slagroom met vanillesuiker stijf. Meng de slagroom door het monchou-mascarponemengsel.
- Verdeel het mengsel over de afgekoelde taartbodem. Zet terug in de koelkast voor minimaal 3 uur.
- Haal de taart uit de vorm. Verdeel de kersenvulling aan de buitenrand van de taart. Vul het midden op met het tropisch fruit.