Napolitaanse quiche

Napolitaanse quiche

Smulweb imageSmulweb

De Napolitaanse Quiche is met zijn heerlijke chorizo, ham of spek, en olijven absoluut verrukkelijk. Door de schuimige massa van de eieren en de kaas lukt het ons om de perfecte lagen te creëren. Het bladerdeeg heeft op de camping misschien iets meer liefde nodig, maar het resultaat is het zeker waard. De quiche moet mooi lichtbruin zijn en stevig aanvoelen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Napolitaanse quiche op tafel.

  1. Maak een grote vierkante lap van het bladerdeeg (let op dat de randen goed hechten). Prik het bladerdeeg overal in met een vork. Dit is om de lucht tussen de lagen in het deeg te laten ontsnappen.
  2. Vet een vorm van 24 cm in en bekleed de vorm met het bladerdeeg.
  3. Snijd de ham of het spek in kleine stukjes en bak deze bruin in een koekenpan.
  4. Doe de eieren in een hoge kom en meng deze goed met een mixer tot een schuimige massa. Snijd de chorizo in stukjes. Voeg de kaas, de chorizo en het olijvenmengsel toe met een beetje zout en peper. Giet het mengsel in de vorm samen met de gesneden chorizo. Let erop dat de ingrediënten gelijkmatig verdeeld worden.
  5. Zet de quiche in de oven en laat deze in 40 minuten gaarbakken. Begin bij 180 °C en zet de temperatuur na circa 20 minuten op 170 °C. De bovenkant moet iets lichtbruin zijn en stevig aanvoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken