Aziatische varkenshaas-curry

Aziatische varkenshaas-curry

Smulweb imageSmulweb

Deze Aziatische varkenshaas-curry is een heerlijke mix van pittig, zoet en romig. Gemaakt met koriander, gemberwortel, rode peper en andere kruiden. Serveer met rijst en gebakken puntpaprika.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aziatische varkenshaas-curry op tafel.

  1. Fruit de ui in zonnebloemolie. Voeg de tomaat toe en laat het vocht verdampen.
  2. Pureer in keukenmachine of met een staafmixer de koriander, gemberwortel, knoflook, rode peper, karwijzaad, kardemom, kruidnagel, peperkorrels en koenjit. Bak deze pasta een paar minuten samen met de gefruite ui en tomaat en voeg het kaneelstokje en de kokosmelk toe. Laat het geheel zachtjes inkoken.
  3. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasjes rondom bruin. Zet het vuur laag en bak ze in 15-20 minuten rosé (58 graden kerntemperatuur).
  4. Bak de ringen rode puntpaprika.
  5. Neem de varkenshaas uit de pan en laat deze 10 minuten rusten. Snijd de varkenshaas in niet te dunne plakken en verdeel deze over vier borden. Schep er wat saus overheen.
  6. Schep de rijst ernaast en garneer met de stukjes gebakken puntpaprika.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Vlees