Hollandse slowstoof van ree met kastanjechampignons

Hollandse slowstoof van ree met kastanjechampignons

Smulweb imageSmulweb

Een echte klassieker: Hollandse slowstoof van ree met kastanjechampignons. Het vlees krijgt een donkerbruin kleurtje en de heerlijke smaken van zilveruitjes, specerijen en kruidkoek zorgen voor een rijke smaakbeleving. Laat twee uur sudderen in de oven.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g reepoulet

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hollandse slowstoof van ree met kastanjechampignons op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C.
  2. Borstel de champignons schoon. Verwijder indien nodig de onderkant van de steel en snijd ze in vieren. Doe de bloem in een diep bord en breng op smaak met zout en peper. Wentel de reepoulet door de bloem.
  3. Smelt de boter en bak het vlees aan tot het een mooi bruin kleurtje heeft. Voeg de zilveruitjes en champignons toe en bak even mee. Voeg de overige specerijen en de blokjes kruidkoek toe. Blus af met de wijn, laat even verdampen.
  4. Schraap met een houten lepel eventuele braadresten los van de pan, zodat ze zich mengen met de jus. Ze geven veel smaak. Schenk de fond erop en breng aan de kook.
  5. Zet de pan afgedekt in de oven en laat zo'n 2 uur stoven.
  6. Proef de jus en breng eventueel nog op smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Vlees Bakken Koekjes Kruidkoek