Rabarber crumble

Rabarber crumble

Smulweb imageSmulweb

Een crumble van rabarber en aardbeien om van te smullen. Het friszoete van de rabarber geeft een heerlijk zomers tintje aan dit nagerecht. Maak het af met kruimelig deeg en je hebt een dessert om je vingers bij af te likken. Ideaal voor feestjes of een zomerse barbecue.

45 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rabarber crumble op tafel.

  1. Snijd de rabarber in kleine stukken. Zorg ervoor dat de stukken niet te groot zijn, anders duurt de garing te lang.
  2. Zet de rabarber met een paar lepels water op het vuur en voeg de suiker toe. Laat het geheel 10 minuten koken.
  3. Voeg op het laatst de schoongemaakte aardbeien toe aan de rabarber.
  4. Bind de compote eventueel met wat bloem.
  5. Schep de rabarber in de ovenschaal. Meng de ingrediënten voor het deeg met de vingers door elkaar en verdeel het kruimeldeeg over de compote.
  6. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bak de rabarbercrumble gedurende 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Rabarber