- 1 el Honing
- 200 g Peultjes
- 4 g Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Gemarineerde speklappen op tafel.
- Zet alle ingrediënten klaar en maak ze schoon en snijd ze.
- Meng voor de marinade de ketjap, siroop en honing met elkaar en laat de speklappen minstens 10 minuten marineren. Haal ze eruit en haal ze door het meel.
- Laat in een pan de olie warm worden en bak de speklappen in ongeveer 10 minuten gaar.
- Schenk dan de marinade erbij en laat dit inkoken tot het vlees een mooi glazuur heeft gekregen.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- In een ketel met wat zout, kook de bonen 3 minuten en de laste minuut kunnen de peultjes erbij tot ze beetgaar zijn. Laat alles op een zeef even uitlekken.
- Verwarm ondertussen wat olie in de wok en voeg dan de gesneden knoflook, pepertje en gember toe met het 1/2 bouillonblokje, paprika-, kerrie-, gember- en knoflookpoeder en wat basilicum. Roerbak dit kort.
- Wok de boontjes met de peultjes even mee.
- Serveer alles samen en geniet van de maaltijd! Smakelijk eten!!!