Gemarineerde speklappen

Gemarineerde speklappen

Smulweb imageSmulweb

Malse en gemarineerde speklappen gebakken tot in perfectie om ze een mooi glazuur te geven. Geserveerd met rijst en groente gewokt in smaakvolle kruidenmix en bouillonblokje. Ideaal voor een heerlijke maaltijd!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 el Honing
  • 200 g Peultjes
  • 4 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Gemarineerde speklappen op tafel.

  1. Zet alle ingrediënten klaar en maak ze schoon en snijd ze.
  2. Meng voor de marinade de ketjap, siroop en honing met elkaar en laat de speklappen minstens 10 minuten marineren. Haal ze eruit en haal ze door het meel.
  3. Laat in een pan de olie warm worden en bak de speklappen in ongeveer 10 minuten gaar.
  4. Schenk dan de marinade erbij en laat dit inkoken tot het vlees een mooi glazuur heeft gekregen.
  5. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. In een ketel met wat zout, kook de bonen 3 minuten en de laste minuut kunnen de peultjes erbij tot ze beetgaar zijn. Laat alles op een zeef even uitlekken.
  7. Verwarm ondertussen wat olie in de wok en voeg dan de gesneden knoflook, pepertje en gember toe met het 1/2 bouillonblokje, paprika-, kerrie-, gember- en knoflookpoeder en wat basilicum. Roerbak dit kort.
  8. Wok de boontjes met de peultjes even mee.
  9. Serveer alles samen en geniet van de maaltijd! Smakelijk eten!!!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Speklap