Kipfilet met mascarponesaus

Kipfilet met mascarponesaus

Smulweb imageSmulweb

Malse kipfilet omhuld met parmaham, belegd met mozzarella en afgegoten met room. Besprenkel met verse basilicum en serveer met tagliatelle met zachte mascarponesaus!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kipfilet met mascarponesaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Pel en hak de ui, het teentje knoflook en de sjalot zeer fijn.
  3. Stoof de ui en de sjalot in boter of olie. Voeg de tomaten toe. Meng goed, voeg het knoflookteentje, het kruidentuiltje, zout en peper toe. Laat 15 tot 20 minuten afgedekt pruttelen.
  4. Roer de saus door een zeef en meng er de mascarpone onder. Werk af met basilicum naar smaak.
  5. Wikkel elke kipfilet in een sneetje parmaham, bestrooi deze met in stukjes gehakte mozzarella, giet er de room over en bak dit 20 minuten in de oven in een vuurvaste schaal.
  6. Kook intussen de tagliatelle al dente.
  7. Dien op met de mascarponesaus en tagliatelle.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte