- 30 ml Tia Maria
- 1 springvorm (ø 26 cm)
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Boerenjongens-advocaat taart hup zo uit de koelkast op tafel.
- Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en giet daar de gesmolten boter bij. Schenk er dan de likeur bij.
- Verdeel dat over de bodem van de springvorm. Gebruik daarbij de bolle kant van de lepel.
- Zet dat in de koelkast.
- Roer de mascarpone, met de suiker en de advocaat tot een luchtig geheel.
- Week de gelatine in koud water.
- Klop de slagroom stijf.
- Breng het vocht van de boerenjongens aan de kook en los daar de gelatine in op.
- Klop het door het mascarpone-mengsel en spatel de slagroom en de uitgelekte boerenjongens erdoor.
- Giet het in de vorm en zet hem minstens 3 uur in de koelkast.
- Versier de taart naar eigen believen.