Boerenjongens-advocaat taart hup zo uit de koelkast

Boerenjongens-advocaat taart hup zo uit de koelkast

Smulweb imageSmulweb

Een taart die zo uit de koelkast geserveerd kan worden. De taart bestaat uit boerenjongens en advocaat siroop verwerkt in een combinatie van mascarpone, suiker en slagroom en afgemaakt met koekjes bodem. Een feestelijk en lekker dessert.

25 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 ml Tia Maria
  • 1 springvorm (ø 26 cm)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Boerenjongens-advocaat taart hup zo uit de koelkast op tafel.

  1. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en giet daar de gesmolten boter bij. Schenk er dan de likeur bij.
  2. Verdeel dat over de bodem van de springvorm. Gebruik daarbij de bolle kant van de lepel.
  3. Zet dat in de koelkast.
  4. Roer de mascarpone, met de suiker en de advocaat tot een luchtig geheel.
  5. Week de gelatine in koud water.
  6. Klop de slagroom stijf.
  7. Breng het vocht van de boerenjongens aan de kook en los daar de gelatine in op.
  8. Klop het door het mascarpone-mengsel en spatel de slagroom en de uitgelekte boerenjongens erdoor.
  9. Giet het in de vorm en zet hem minstens 3 uur in de koelkast.
  10. Versier de taart naar eigen believen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart