Chinees roerbak kipfilet met sperziebonen en champignons

Chinees roerbak kipfilet met sperziebonen en champignons

Smulweb imageSmulweb

Knapperige sperziebonen en champignons in oestersaus, gecombineerd met sappige roerbak kipfilet en een vleugje gember. Breng op smaak met sojasaus, sherry en mushroom infused sojasaus. Serveer met rijst voor een echte chinees gerecht.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1.5 g Mirin / Rijstwijn
  • 1.5 g Mix voor champignonsaus

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Chinees roerbak kipfilet met sperziebonen en champignons op tafel.

  1. Doe olie in een wok of koekenpan en roerbak de sperziebonen tot ze bijna gaar zijn.
  2. Haal de sperziebonen uit de pan.
  3. Voeg champignons toe aan de olie en roerbak tot ze gaar zijn.
  4. Voeg de sperziebonen weer toe aan de champignons en meng de oestersaus erdoor. Doe het mengsel op een bord.
  5. Roerbak het vlees gaar in olie. Voeg indien nodig wat olie toe.
  6. Voeg gember toe aan de kipfilet en bak even mee.
  7. Meng de lente-ui, sperziebonen en champignons door het vlees en breng verder op smaak met zout, peper, sojasaus, sherry, suiker en mushroom flavored sojasaus.
  8. Doe de deksel op de pan en laat het gerecht in ongeveer 5 minuten gaar stomen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Sperziebonen Paddenstoelen Champignons