Kip kerrie met stukjes appel

Kip kerrie met stukjes appel

Smulweb imageSmulweb

Een gerecht met een heerlijke combinatie van kip, appel en kerrie. Met knapperige witte kool, champignons en smeuïge Apro Soya. Gegarandeerd succes!

45 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kip kerrie met stukjes appel op tafel.

  1. Snijd de witte kool of gebruik kant-en-klaar gesneden kool en blancheer het kort.
  2. Snipper de uien, schil en snijd de appels in stukjes en snijd de champignons in partjes. Peper en zout de kipfilet stukjes.
  3. Bak de uien en kipfilet tegelijkertijd in hete olie.
  4. Voeg vervolgens de appel en een half zakje kerriepoeder toe. Bak dit even mee.
  5. Voeg dan de witte kool en champignons toe en bak dit ook nog even mee.
  6. Voeg heet water en een bouillonblok toe en laat alles ongeveer 20 minuten koken. Proef en voeg eventueel nog een bouillonblok toe.
  7. Indik de soep met bloem en voeg een pakje Apro Soya toe. Maak eventueel op smaak met ketjap en voeg sambal Badjak toe indien gewenst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte