Israelische pita shawarma

Israelische pita shawarma

Smulweb imageSmulweb

Laat de kip in kruiden en olijfolie marineren voor de nacht. Het deeg voor de pita's met warm water kneden, 45 minuten laten rijzen en 10-15 minuten in de oven bakken. Shawarma 45 minuten op 200 graden in de oven bereiden, laten koelen en vervolgens in plakjes snijden. Bak de uien in olijfolie en serveer samen met de shawarma op de pitabroodjes.

45 min bereiden

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Israelische pita shawarma op tafel.

  1. Marineer de kip in de in olijfolie en kruiden gedurende 1 nacht in de koelkast.
  2. Meng de ingrediënten voor de pita met 3 dl lauw water en kneed het deeg goed gedurende 10 minuten. Laat het deeg dan 1 uur rijzen. Verdeel het deeg in 12 ballen en rol ze uit tot platte dunne cirkels. Laat ze opnieuw 45 minuten rijzen.
  3. Bak de shawarma gedurende 45 minuten in de oven op 200 graden. Laat het daarna iets afkoelen en snijd het in dunne plakjes. Bak de pitabroodjes gedurende 10-15 minuten in de oven.
  4. Snijd de uien in ringen en bak ze apart in 3 el olijfolie totdat ze bruin zijn. Serveer de broodjes met de shawarma en gebakken uien.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Sauzen