Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Risotto al frutti di mare op tafel.
- Kook een bouillon van twee bouillonblokjes en een liter water.
- Snijd de tomaatjes in parten en hak de peterselie, houd een paar blaadjes apart.
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd deze in plakjes.
- Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en smoor de ui en knoflook.
- Voeg de rijst toe als de ui glazig is en bak dit ca. 2 minuten.
- Voeg de wijn toe en laat even zachtjes koken.
- Voeg telkens een soepslepel bouillon toe, meng met de rijst en laat de bouillon opnemen.
- Na de vijfde soepslepel bouillon de melk en de zeevruchten toevoegen.
- Nadat de melk is opgenomen, de tomaatjes erbij doen.
- Ga door met het toevoegen van de bouillon tot de rijst gaar is en het een mooi gebonden geheel is.
- Eventueel op smaak brengen met zout.
- Schep als laatste 6 eetlepels peterselie erdoor.
- Laat de rijst ca. 3 minuten rusten, maal de peper erboven en garneer met de apart gehouden peterselie. Direct opdienen.