Risotto al frutti di mare

Risotto al frutti di mare

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Risotto al frutti di mare gevuld met zeevruchten zoals garnalen, mosselen, inktvis en venusschelpen bereid in een bouillon met tomaat en op smaak gebracht met ui, knoflook en peterselie. Perfect als luxe hoofdgerecht of om vrienden mee te imponeren.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Risotto al frutti di mare op tafel.

  1. Kook een bouillon van twee bouillonblokjes en een liter water.
  2. Snijd de tomaatjes in parten en hak de peterselie, houd een paar blaadjes apart.
  3. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd deze in plakjes.
  4. Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en smoor de ui en knoflook.
  5. Voeg de rijst toe als de ui glazig is en bak dit ca. 2 minuten.
  6. Voeg de wijn toe en laat even zachtjes koken.
  7. Voeg telkens een soepslepel bouillon toe, meng met de rijst en laat de bouillon opnemen.
  8. Na de vijfde soepslepel bouillon de melk en de zeevruchten toevoegen.
  9. Nadat de melk is opgenomen, de tomaatjes erbij doen.
  10. Ga door met het toevoegen van de bouillon tot de rijst gaar is en het een mooi gebonden geheel is.
  11. Eventueel op smaak brengen met zout.
  12. Schep als laatste 6 eetlepels peterselie erdoor.
  13. Laat de rijst ca. 3 minuten rusten, maal de peper erboven en garneer met de apart gehouden peterselie. Direct opdienen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst