Arabische ovenschotel

Arabische ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Deze Arabische ovenschotel is rijk aan smaak en structuur! Met gehakt in combinatie met courgette, amandelen, kaneel, rozijnen, koriander en peterselie. Bovendien giet je aardappelpuree over het gerecht wat heel smeuïg wordt. Perfect gerecht om een grote familie te verrassen!

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Arabische ovenschotel op tafel.

  1. Verhit olie in een koekenpan en rul het gehakt. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Voeg de knoflook en ui toe aan het gehakt. Voeg kaneel, komijn, kurkuma, tomatenpuree en honing toe. Roer door elkaar en blus af met de bouillon en laat het een half uur stoven.
  2. Snijd de courgette in blokjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de amandelen en pijnboompitten goudbruin. Voeg de courgette en rozijnen toe en bak 5 minuten mee. Hak de peterselie en de koriander en voeg ze toe aan het courgettemengsel.
  3. Kook de aardappels gaar. Wel de couscous 10 minuten in warm water. Roer de couscous los met een vork. Pureer de aardappels, verwarm melk in een pannetje en roer het samen met olijfolie door de aardappels. Roer de couscous door de aardappelpuree.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Verdeel de vleesvulling over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de courgette er gelijkmatig over en verdeel er als laatste de aardappelvulling erover.
  6. Zet de ovenschotel in de oven en bak de ovenschotel in 30 minuten goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel